Felle brand bij recyclingbedrijf in Zwolle, politie sluit brandstichting uit

Foto: Peter Denekamp

In een container vol met loodaccu’s heeft zondagavond een felle brand gewoed. De brandweer schaalde snel op om te voorkomen dat de brand over zou slaan naar een bedrijfshal.

De Zwolse brandweer rukte omstreeks 21.30 uur uit voor de containerbrand op bedrijventerrein Marslanden. Direct na aankomst schaalde de brandweer op naar middelbrand. Het Zwolse korps kreeg daardoor assistentie vanuit Wijhe, Hattem en Wezep.

Enige tijd werd er gevreesd dat het vuur zou overslaan naar het bedrijfspand van Wolters Metaalrecycling B.V. Brandweerlieden hielden het gebouw nat. Vanuit een hoogwerker werden de brandende accu’s met veel water geblust.

Om voldoende bluswater te kunnen aanvoeren werden watertankwagens van de brandweerkorpsen uit Wijhe en Hattem ingezet. Ook werd er water uit de Soestwetering gepompt.

Bijna twee uur later had de brandweer het vuur onder controle en gaf het sein brand meester. Het bedrijfspand bleef behouden. De nabluswerkzaamheden waren in de nacht van zondag op maandag om 0.30 uur afgerond. 

Over de oorzaak van de brand tast Jan Wittenberg, woordvoerder van de brandweer IJsselland in het duister. “De politie sluit uit dat er sprake is van brandstichting,” meldt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. De politie doet dan ook geen verder onderzoek meer om de oorzaak te achterhalen.

Foto’s: Peter Denekamp